Kırklareli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

“Çevre sorunlarının çözülmesi için yapılacak en önemli çalışma, insanları bilinçlendirmektir”

“Çevre sorunlarının çözülmesi için yapılacak en önemli çalışma, insanları bilinçlendirmektir”
haber detay

“Çevre sorunlarının çözülmesi için yapılacak en önemli çalışma, insanları bilinçlendirmektir”

“5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık yayımladığı mesajında; “5 Haziran günü, 1970’li yılların başında dünya genelindeki Çevre Sorunları’nın uluslararası boyutta tartışılır hale gelmesinin ardından, 1972 yılında İsveç’te yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan bir kararla “Dünya Çevre Günü” olarak kabul edilmiştir.Ülkemizde ve dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan “Dünya Çevre Günü”, çevre sorunlarına dikkat çekerek kamuoyunda çevre bilinci ve hassasiyetinin oluşmasına katkı sağlaması açısından büyük önem arz etmektedir. Çevre konusu sadece bir gün değil, sürekli hatırlanması, tavır ve davranışlarımıza yansıması gereken bir konudur.Çevre koruma ve kullanma dengelerini sağlamadaki yanlışlıkları düzeltmeye öncelikle kendimizden ve yakın çevremizden başlamamız gerekmektedir. Herkes kendi kullanım alanını temizlese ve temiz tutsa, bütün sokaklar, caddeler ve dolayısıyla şehrimiz ve Ülkemiz temiz olur. Devletimiz tüm vatandaşlarımızın sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşaması, biyolojik çeşitliliğin ve doğal kaynakların korunması için gerekli çalışmaları yapmaktadır. Ancak, çevre sorunlarının çözülmesi için yapılacak en önemli çalışma, insanları bu konuda bilinçlendirmektir.
Tek yaşam alanımız olan dünyamızı yaşanır kılmak ve gelecek nesillere yaşamlarını en temiz ve sağlıklı bir şekilde sürdürebilmelerine imkan sağlayacak nitelikte bırakabilmek için çevre üzerinde olumsuz etkilere neden olan etkenleri asgariye indirmek ve doğal dokunun bozulmasını önleyecek tedbirleri almak devlet ve birey olarak hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Unutmayalım ki, çevre konusunda atacağımız adımlar, çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırım ve geleceğimizin güvencesi olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle çevrenin bize geçmiş kuşaklardan kalan bir miras değil, gelecek kuşaklara bir emanet olduğu gerçeğini hatırlatarak, gelecek kuşaklara daha yeşil, daha yaşanabilir bir dünya bırakacağımız inancıyla “5 Haziran Dünya Çevre Günü”nü kutluyor, bütün vatandaşlarımıza güzel, temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!