Kırklareli
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Büyükkarıştıran Seçimlerine İtiraz

Büyükkarıştıran Seçimlerine İtiraz
haber detay

31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler seçiminde Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığını 2 oy ile kaybettiği ilan edilince CHP'den seçim sonucuna itiraz geldi.
Büyükkarıştıran Belediye Başkan adayı Ertuğrul Çamlıca adına Av.Emrah Arslan tarafından seçim kuruluna itiraz dilekçesi verildi.
Av.Emrah Arslan konu ile ilgili yaptığı açıklamada,31.03.2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP Büyükkarıştıran Belediye Adayı Ertuğrul Çamlıca 2 oy ile Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığı seçimini kaybetmiş gözükmektedir.Ancak partimizce ve adayımızda yapılan incelemelerde kısıtlı ve\veya vesayet altında olan kişilerin ( en az 2kişi) oy kullandığı tespit edilmiştir. Bu hususta itirazlarımız tarafımızdan yeniden Lüleburgaz İlçe Seçim Kuruluna yapılmıştır. 
Hak yemeyiz ancak hakkımızı da yedirmeyiz anlayışı ile gerçek iradenin tecelli etmesi için mücadele etmekteyiz.
Kısıtlı ve raporlu şahısların nasıl ve ne şekilde oy kullandığını bilmemekteyiz. Ancak Sulh Hukuk Mahkemesinin kararları ile kısıtlanmış şahısların kullandığı oylar ile seçim sonucu etkilenmiştir.Tam Kanunsuzluk olarak karşımızda duran bu durum daha önce iptal edilen Yalova seçimleri ile aynı şekildedir. Savcılık nezdinde de ayrıca şikayet hakkımızı kullanmış bulunmaktayız.
Sizlerin oylarına sahip çıkıp, Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz dedi..

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!