Reklamı Geç
Kırklareli
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

'' BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİNİN ''ARDINDAN

'' BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİNİN ''ARDINDAN

2021 Tüm Emekliler Sendikası (TÜM EMEKLİ SEN ) Kırklareli Şube Başkanı Hüseyin Budak CHP tarafından Ankara Tandoğam Meydanında düzenlenen '' BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİ' ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Şube Başkanı Hüseyin Budaktarafındanyapılan yazılı açıklamada, İktidar tarafından 2024 yılının Emekli yılı ilan edildiğini anak bunun Sefalet yılı oluğunu söyled.Budak açıklamasında,26  Mayıs Pazar günü Ankara’da CHP tarafından  organize edilen ve  CHP  genel başkanı sayın Özgür  Özel’in konuşmacı olarak  katıldığı BÜYÜK  EMEKLİLER  MİTİNGİ  yapıldı. Miting, gerçekten de  adına yaraşı  şekilde  BÜYÜK  oldu. 100 bini aşkın, her kesimden, örgütlü veya  örgütsüz emekliler, Tandoğan meydanını ve ara  cadde ve   sokakları hınca hınç doldurdu. Ankara’nın  sıcağına rağmen   emekliler, miting sonuna kadar coşku ve umutla alanı  terk etmediler, taleplerini ve sorunlarını haykırdılar. ANKARA’yı inlettiler. Ankara  emekliler mitingi, şu ana  kadar yapılan, en geniş katılımlı,   en organizeli ve   herkesimden   emeklinin en kalabalık olarak katıldığı miting oldu. Görüldü ki; emekliler, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra, değişen tabloda, kendi güçlerini görmüşler,  hakları için   daha  mücadele  azimleri ve umutları gelişmiş, seyirci yerine sahaya   inme kararlılığı içindeler. Ülke genelinde   iktidara  diz çöktüren, gündem yaratan, emeklilerin , daha umut ve  irade ile  sorunlarına sahip çıkmalarına  zemin yaratan, sayın  Özgür  Özel’i ve CHP genel  merkez ve  örgütlerini kutlamak gerekiyor. 2021 TÜM EMEKLİLER SENDİKASI,  ülke  genelindeki bütün şube temsilcilikleriyle, emeklilerin birlikteğinin ifadesi olan TÜRKİYE EMEKLİLER VE  EYT’LİLER BİRLİĞİ  platformu pankartıyla mitinge katıldı.  Bu birlik, bileşenleriyle birlikte, alandaki en kitlesel en organize, en disiplinli ve coşkulu bir yapı olduğunu gösterdi. Kırklareli şubemiz de  bu  birlik yapısı içinde,  mitingdeki yerini  aldı.  Sendika temsicilerinin konuşması iyi bir adım oldu. Sendika temsilcilerinden  sonra konuşan  CHP genel  başkanı sayın Özgür  Özeli’in  konuşması, çok kapsayıcı, emekli ve çalışanların  haklarını  koruyan ve  çözüm odaklı nitelikli bir konuşma  oldu.
               Özetle,  emeklilerin mücadelesi, emeklilerin sorunlarına daha çok  sahip çıkacağı, elini taşın altına sokacağı, her alanda, hakları için kararlılıkla mücadeleye  atılacağı yeni bir  evreye  yükseldi. Emeklilerin,  gelinen bu  aşamada, başlıca  ortak talapleri şöyle  özetlenebilir:
            1. Emekliler sendikaları statü yasası çıkarılsın.. Sendikalaşmanın önündeki engel kaldırılsın
           2. Tüm emeklilerin  maaşlarına  gerçek enflasyon  oranında  zam yapılsın. Memurlara verilen  seyyanen  zamların  aynısı,  ayrımsız olarak  emekliye de verilsin.
           3 .En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyeleri asgari ücrete eşitlensin
           4. Aylık bağlama oranında (ABO), eskiden olduğu gibi %70 e  dönülsün. Eşitsizlikler giderilsin
           5. Emeklilere ucuz konutlar üretecek projeler geliştirilsin.Emeklilere barınma yardımı yapılsın
           6. Emeklilerin  maaşlarından,muayene ve ilaç vb  sağlık kesintilerine  son verilsin
           7. Temel gıda maddeleri,elektrik,su, doğalgaz faturalarından KDV kaldırılsın.
           8. Emeklileri ayrıştıran,1999 öncesi, 1999- 2008 arası ve  2008 sonrası  uygulamalr kaldırılsın
             9. Banka ve  sigorta şirketlerinden emekli olanlar da SGK kapsamına  alınsın, mağduriyetler giderilsin . Emekelilere ücretsiz ulaşım sağlansın.Emeklileri faturaları faizsiz taksitlendirilsin
             10. Emekli ve yaşlı yurttaşlar için devlete  ait huzurevleri sayısı artırılsın. dedi.
            

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Durak Köfteci

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!