Kırklareli
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

BULUT:“Dünya’nın son gününe kadar Ulu Önder’imize sözümüz olsun”

BULUT:“Dünya’nın son gününe kadar Ulu Önder’imize sözümüz olsun”
haber detay

Belediye tarafından düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde konuşan Başkan Bulut;

“Dünya’nın son gününe kadar Ulu Önder’imize sözümüz olsun”

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Belediye Başkanlığı tarafından, Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliklerde bir konuşma yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından hem büyüklere, hem de çocuklara seslenen Bulut; coşkulu, gururlu ve sevinç dolu bir bayram gününde hep birlikte olmaktan, 23 Nisan’ı çocuklarla göz göze, yürek yüreğe kutlamaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Belediye Başkanı olarak ilk milli bayramım

“Bu benim, evladı olmaktan her zaman gurur duyduğum, canım memleketim gönül evim Kırklareli’mde, Belediye Başkanınız olarak sizlere seslendiğim ilk milli bayramım. Tabii ki böyle olunca heyecanım ve mutluluğum kat be kat artıyor. Sevgili hemşehrilerim, çocuklarımızın gözlerindeki şu ışığı, yüreklerindeki şu heyecanı görmemek mümkün mü? Ne mutlu bizlere ki gözleri böyle ışıl ışıl parlayan, Ata’sına olan özlemi ve sevgisiyle, küçücük yüreğinin en ücra köşelerini bile bayraklarla süsleyen sizin gibi çocuklara, evlatlara sahibiz.”

“Ata’mızın sizlere olan güveninde ne kadar haklı olduğunu anlıyoruz”

Konuşmasının devamında, çocuklara seslenen Bulut; “İşte sevgili çocuklar, sizler bu heyecanı, bu gururu yaşadıkça, emanete sahip çıktıkça bizler de geleceğimizin güvende olduğunu, Ata’mızın sizlere olan sonsuz güveninde ne kadar da haklı olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Sizleri böyle yetiştiren başta kıymetli ailelerinize ve değerli öğretmenlerinize de selam olsun” diye konuştu.

“Öğrenmekten yılmayacağız”

“Sözlerim bilimle çelişirse, bilimi seçin!” diyecek kadar bilgiye ve eğitime önem veren bir liderin, Ulu Önder Atatürk’ün çocukları, evlatları olduklarını vurgulayan Başkan Bulut; “O yüzden ne yapacağız? Bilimden şaşmayacağız. Eğitimden usanmayacak, öğrenmekten yılmayacağız” dedi.

Bu günlere kolay gelinmediğini, Cumhuriyet’in çok zorlu savaşlarla, büyük gayretlerle kazanıldığını dile getiren Bulut, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:

“Ülkeniz için çok güzel işler başaracaksınız”

“Hürriyetimizi, onurumuzu, bağımsızlığımızı kazanmak için, Büyük Atatürk’ün gösterdiği ve öncülük ettiği yolda bütün bir ulus, tüm dünyanın takdirini ve saygısını kazanan mücadeleler verdi. 23 Nisan 1920’de yalnızca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin değil, ulusal egemenliğin ve demokratik yaşamın da kapıları açıldı. Ben bugün burada, Derya Bulut olarak, sizlere hizmet etmekle görevli bir Belediye Başkanı olarak hitap edebiliyorsam, bu demokrasi sayesindedir. Eminim ki çocuklar, sizler de ileride aldığınız eğitimle, edindiğiniz bilgilerle ve Atatürk’ün işaret ettiği yolun yolcuları olarak çok önemli duraklara, yerlere varacaksınız. Memleketiniz ve ülkeniz için çok güzel işler başaracaksınız.”

'Zafer'i, 'Ulusal Egemenlik'i, 'Samsun'u, 'Cumhuriyet'i, 'Ata'yı ve 'Türk' olmanın gururunu yüreğinde hisseden herkesin bayramı kutlayan Bulut; “Dünyanın son gününe kadar bize armağan ettiği bayramları, Ay-Yıldız'ımızın altında yaşamak ve yaşatmak Ulu Önder'e sözümüz olsun. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Düzenlenen etkinlikler kapsamında; Kırklareli Belediyesi Kültür Sanat Evi Çocuk Ritim Grubu, Bale Grubu, Kırklareli Belediyesi Sanat Atölyeleri gitar grubu, çocuk korosu, yaratıcı darama grubu, Thrace Dance Hip Hop grubu, Ozan İpek Spor Kulübü, Aygün Emir Kırklareli Anaokulu, Özel Fen Bilimleri Kırklareli Koleji, Kırklareli Pembe Mavi Anaokulu, Özel Bahçeşehir Koleji, Kırklareli Mektebim Koleji, Çözüm Kurs ve Kırklareli Özel Meriç Koleji’nin gösterileri, izleyici ile buluştu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!