Kırklareli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

"BU VAHŞETİ NEFRETLE KINIYORUZ"

"BU VAHŞETİ NEFRETLE KINIYORUZ"
Türkiye'yi ayağa kaldıran 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi ve cinsel istismara uğramasına ilişkin iddialara çeşitli kişi ve kuruluşlar tarafından tepkilerde gelmeye devam ediyor.
haber detay

Kırklareli Kent Konseyi Kadın Meclisi de yazılı bir açıklama yaparak tepkisini ortaya koydu.Kırklareli Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yapılan yazılı açıklamada,Kahrolarak görüyoruz, gün geçmiyor ki ülke gündeminde cocuk istismarı vakası olmasın…İsmailağa Cemaatine bağlı vakfın kurucusu şahsın, 6 yaşındaki öz kızını evlendirmesi, sessiz kalınması mümkün olmayan bir skandaldır. Kaldı ki kendi evladına yaşattığı dram, himayesine verilen evlatların akıbetini belirleme de neleri mümkün kılabileceğine ipucu niteliğindedir.
Tekke ve Zaviyelerin kapatılmasının üzerinden neredeyse 100 yıl geçmiş olmasına rağmen, adı geçen tarikat ve vakıf gibi yüzlercesinin bulunduğu günümüzde; bu yapılar , devlet denetiminden uzak,  kapalı kapılar ardında neler olduğu bilinmeden varlıklarını sürdürüyorlar.Hepsinin himayesine verilmiş, sayısı belirsiz belki yüzbinlerce çocuğumuzun ne muameleye maruz kaldığı mechuldur.Kabul edilemez.Dindar ve kindar bir nesil yetiştirmek uğruna, eğitim öğretim sisteminin dışında bırakılan milyonlarca cocugumuz, sömürü, şiddet ve istismar riski altındadır. Haykırarak söylüyoruz ki,bu kabul edilemez.
Artık vakit kalmamıştır, derhal devlet , tüm birimleri ile birlikte; çok yönlü ve yaygın, laik, eşit,demokratik bir eğitim ve devlet politikası oluşturmalı, tabandan tavana toplumsal bilinç oluşturulması için harekete geçilmelidir.Ayrıca; kendilerine aktarılan özel ve sınırsız kaynaklar sayesinde oluşturulan yurt ve cemaat evleri gibi yaşam alanlarının; irade yoksunu aciz çocuklarımız için şiddet, istismar çatısı olmaktan derhal çıkarılmalı, devlet eliyle ve denetimiyle kapatılmalıdır.Kadınlar olarak artık sabır ve tahammülümüz kalmamıştır. Uluslararası çocuk haklarını koruyan anlaşma hükümleri uygulanmalı, İstanbul Sözleşmesine geri dönülmelidir…..
Yaşam hakları yok sanılan tüm çocukların sesi olmak zorundayız. Bu vahşeti, nefretle kınıyoruz…denildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!