Reklamı Geç
Kırklareli
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

BELEDİYE MECLİSİ HAZİRAN AYI TOPLANTISI YAPILDI

BELEDİYE MECLİSİ HAZİRAN AYI TOPLANTISI YAPILDI
Kırklareli Belediye Meclisinin Haziran ayı Olağan toplantısı Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut Başkanlığında Belediye Meclis salonunda yapıldı.

Bir önceki toplantının gerilimli geçmesi nedeniyle bu ay yapılacak olan Belediye Meclis toplantısının nasıl geçeceği merak konusu oldu.
Belediye Meclis toplantısında açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Derya Bulut  geçtiğimiz ay gerçekleşen Meclis toplantısının sonunda yaşananları anımsatarak, CHP Grubuna söz hakkı doğduğunu belirtti ve Grup Başkanı Serhat Şişmanoğlu’na söz verdi.Şişmanoğlu; “Sayın Başkanım bildiğiniz gibi 15 Mayıs 2024 tarihli Belediye Meclis toplantısında bir takım beyanlarda bulundunuz. Biz bu beyanlara cevap veremedik. Konuşmanızda Belediyede çalışan Belediye Meclis üyelerinin yakınları ile ilgili bir tespit yaptınız. Bunun hoş olmadığını düşünüyoruz. Çünkü Kırklareli Belediyesi’nde çalışacak olan kişiler yine Kırklareli insanıdır. Dışarıdan insan getirip burada çalıştıramayız. Bu benim de akrabam olabilir, sizin de akrabanız olabilir. Sonuç olarak Meclis üyelerimizin isimlerini zikrederek, yakınlarının Belediyede çalışmasını manidar konuma getirmek bizim çok hoşumuza gitmedi. Bu konuda tekrar bizim gönlümüzü alacağınızı düşünüyoruz.Bir diğer konu ise büro elemanlarının Belediyenin çeşitli birimlerinde beden işçisi olarak çalıştırılmaları olayı var. Mutlaka sizin gerekçeniz, bilginiz vardır ama bizim yaptığımız değerlendirmelerde bazılarında yasaya uygun olmayan veya çalışma tanımlamasına uygun olmayan durumlar olduğunu tespit ettik. Örneğin; Yazı İşlerinde çalışan bir personelin, temizlik işlerine aktarılması gibi. Bu konuyu da dile getirmek istedim dedi.
Belediye Başkanı Derya Bulut konuşmasında kimsenin ekmeği ile oynamadık.Daire Müdürlerimiz ile toplantı yaptık.Personel durumunu gözden geçirdik.Belediye Bütçesinin yüzde 30 u geçmemesi gerekirken yüzde 60 civarındayız.Müdürlerimiz ihtiyaç listesi verdi adı geçen arkadaşları ihtiyaç olan servilerde görevlendirdik.  Kırklareli Belediye Başkanı olarak hakkındaki iddialara karşı cevap hakkını Belediye Meclisinde kullandığını ifade eden Bulut açıklamalarına şöyle devam etti''“Ben Şu Anda Belediye’ye Bir Kişi Alamıyorum”.Bakın 859 milyon TL’lik bir borç var ve biz bunu afişe etmiyoruz. Bu borcun somutluluğunu ararsanız, nedenini gereksiz personel arayışında bulabilirsiniz. Belediye’nin bu kadar borcunun olmasının sebebi Derya Bulut değil. Sebep belli. 28 Mart’ta, 27 Mart’ta 26 Mart’ta, son 1 ayda işe başlayanlar var. Peki, biz dedik mi; “Hadi bakalım, işinizden ediyoruz sizi” diye? Sorgusuz, sualsiz son iki ayda işe girenleri işten çıkarma hakkına sahip miyim? Evet sahibim. Ama hayır, kimseyi ekmeğinden etmedik, etmeyeceğiz de. Çünkü bu halk bizi buraya çözümsüzlük için getirmedi, çözüm için getirdi.Görev tanımlarına bakıyoruz. Örneğin bir müzisyenin alternatifi yoksa, o görevine devam ediyor. Biz de dedik ki, son bir ayda işe girenleri ihtiyaç duyulan yerlerde kullanalım.  Ben işe girende kabahat bulmuyorum. Herkes işe girmek ister bu dönemde. En doğal hakkıdır. Ama alanda hata var. Ben de alabilirim. Ama bu tabloyla şu anda Belediye’ye bir kişi almak Kırklareli’ne ihanettir.”dedi.
Başkanın konuşmasının ardından önceki Meclis toplantısında verilmeyen yetkiler somutlaştırılarak verildi ve diğer bir çok madde de gerilimden uzak neredeyse gündemde yer alan maddelerin neredeyse tamamına yakını oy birliği ile geçerken önemli olan imar konusu ise yapılan itirazlar ve konunun yargıya taşınması nedeniyle mahkeme kararının beklenmesine ve komisyona havalesine karar verildi.Bir diğer madde de yer alan bir ilginç olay ise Pınar Mahallesinde bulunan taziye evine eski meclis üyelerinden birinin isminin verilmesi talebiydi.Komisyon raporunda üyelerin oy birliği yazmasına rağmen AKP grubu o zaman grup kararı almamıştık o kişi bizim partimizdeb Meclis üyeliği yapmış biz kabul oyu vereceğiz diyerek raporda AKP üyesinin red kararına oylamada itiraz ederek kabul oyu verdiler.Önerge CHP ve MHP üyelerinin oyları ile reddedildi.
Son dakikada gelen AKP li ve MHP li üyelerin ortak önergeside gündeme alındı ve komisyona gönderildi.
Belediye Başkanı Derya Bulut bir sonraki oturumun 12 Haziran Çarşamba günü saat 15.00 te yapılmasına karar vererek oturumu kapattı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Durak Köfteci

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!