Kırklareli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

BELEDİYE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

BELEDİYE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
haber detay

Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, yaşarken yapılmış ve 1930 yılında ilimizde Dingiloğlu Parkı’na konulan heykeli, bakım ve restorasyona girdi. Ali Kenan Yontuç’un eseri olan heykel, dikdörtgenler prizması şeklindeki kaide üzerine Atatürk’ün gövdesi mermer yontu olarak çalışılmış ve sivil tören giysisi ile betimlenmiştir.
Heykeltraş Aleyna Kanar tarafından gerçekleştirilen bakım işlemlerini yerinde inceleyen Belediye Başkanımız Mehmet Siyam Kesimoğlu, çalışmaların 29 Ekim tarihine yetiştirileceğini ifade etti.

Belediye Başkanlığına ait Kırklareli Dingiloğlu Parkı önünde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla yapılan Kuş Ağacı, kuşları ve yavrularını olumsuz dış etkenlerden ve soğuk havalardan koruyacak, onlara daha sağlam, konforlu ve korunaklı bir üreme ve barınma ortamına sağlayacak. 
Kuş ağacı doğal dengeye katkı sağlayabilmek adına, sonbahar aylarında kuşların yoğun olduğu Cumhuriyet Meydanı’na monte edildi. Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, yapılan çalışmayı yerinde inceleyerek, sadece insanlara değil, yaşamı ve doğayı paylaştığımız hayvanlara da önem veren uygulamaları hayata geçirdiklerini kaydetti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!