Kırklareli
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

BAŞKAN KESİMOĞLU, " ŞEHRİMİZİ TANIYORUZ ,TÜM ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK"

BAŞKAN KESİMOĞLU, " ŞEHRİMİZİ TANIYORUZ ,TÜM ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK"
haber detay

 

Kırklareli Belediye Başkanlığı, meteorolojinin Cuma ve Cumartesi günlerini kapsayan olumsuz hava koşullarına yönelik uyarı sonrası, hazırlıklarını güncelledi. Belediye ekipleri, şehir genelinde, düzenli olarak temizlenen mazgallar ve yağmur suyu kanallarını yeniden kontrol ederek ilave tedbirler aldı.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da, gece ve haftasonu görev yapacak ekipleri, şantiyede ziyaret ederek, hazırlıklar ile ilgili bilgi aldı, tedbirleri, ekipman durumunu ve çalışma planını inceledi.

Burada bir açıklama yapan Başkan Kesimoğlu, tüm dünyada çevre koşullarının değiştiğine dikkat çekerek; “Bir iklim krizinin de içindeyiz. Bu sadece bizim ülkemize değil tüm dünyaya özgü bir şey. Kendi şehrimizle ilgili bu değişimlere karşı tedbirlerimiz en üst seviyede aldık. İmkanlarımız ölçüsünde, gerek personel, gerek araç gereç, gerek malzeme anlamında görevimizin başındayız. Şehrimizi iyi tanıyoruz. Olası bir sel felaketinde nelerin yaşanabileceğini biliyoruz ve önlemlerimizi alıyoruz. Ama hepimizin yaşadığı gibi, televizyonlarda, gazetelerde gördüğü gibi, maalesef mevsim normallerinin çok çok üzerinde doğal afetlerle karşı karşıya kalıyoruz. Normalde metrekareye 25 kg’lık yağmur düştüğünde mevcut kanallar bunu absorbe edebiliyor. Ama en son yaşadığımız sel felaketinde 50 kg’ı aştı, 67 kg’a kadar çıktı. Bu kadar yağışı hiçbir altyapı taşıyamaz” dedi.

Belediye bünyesinde, afet yönetimine yönelik bir kurul oluşturduklarını belirten Kesimoğlu,  yapılan bilimsel ve resmi uyarıları yakından takip ettiklerini ifade ederek; “Kurulumuz, hemen gerekli tedbirleri alıyor. O sorunların nereden kaynaklanabileceğini, çözüm önerilerinin neler olabileceğini yakından biliyor” diye konuştu.

Bir önceki yağışın da doğal afet olduğunun altını çizen Başkan Kesimoğlu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Dünyanın en iyi altyapısına da sahip olsak, aşırı yağışın gözden hemen kaybolması mümkün değil. Bu bakımdan vatandaşlarımızın duyarlı ve dikkatli olmasını öneriyorum. Biz bütün ekip ve ekipmanlarımızla hazırız. Vatandaşlarımızla elele sorunları göğüsleyip çözüme kavuşturacağız.  Daha önceki yağıştan kaynaklanan olumsuzlukları gidermek için de olağanüstü bir gayretle çalışarak vatandaşımızı yalnız bırakmadık. Yine bırakmayacağız.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!