Kırklareli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

Ata tohumundan fide dağıtımı yapıldı

Ata tohumundan fide dağıtımı yapıldı

Kırklareli Kent Konseyi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Belediye Başkanlığınca da desteklenen  yerel tohum fide dağıtımı yapıldı.

 Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Dt. Yasemin Ertaş Kent Konseyi Başkanlığında ücretsiz  olarak fide dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Toprağımızın tohumu atalık tohumlarımızı Kırklareli/Deveçatağı Köyünde fide olarak dağıtılması için  başladığımız çalışmalarımızın sonuna geldik.Bu konuda emeği geçen üretrici kadınlarımız Çiğdem Balım ve Feride Soydan'a ve Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bugun 4000 adet  fidemizi halkımıza ücretsiz dağıtacağız.Amacımız belli, Endüstriyel Tarım sistemiyle hayatımıza kelepçe vuran kimyasala dayalı tarım ürünlerine alternatif oluşturmaktır.Zor mu.; Tabiki zor..İmkansız..?.Asla. Bu size bağlı.Bize bağlı.Nasıl başaracağız.?.Yerel üreticilerimize destek vererek başaracağız.Bizim mücadelemiz bu.Bugün Kırklareli Kent Konseyi ve Kırklareli Belediyesi iş birliğiyle Deveçatağı köyünden üreticilerimiz Çiğdem Balım ve Feride Soydan’ın yetiştirdiği 7 ayrı cins atalık tohumdan oluşan  4000 adet fidemizin  (pembe domates, kırmızı domates,çeri domates , köy biberi, balık biber , kabak , salatalık , çibriska fidesi) halkımıza dağıtımını yaptık.Gerçek üreticinin kendisinden alarak, Emeklerine destek vererek bir tarım sistemini kurmak,dünyanın en büyük toplumsal sağlıklı gıda hareketini başlatmakla mümkün olacaktır.Yeni bir Türkiye mümkün dedi.
Ertaş konuşmasında,  Kırklareli Kent Konseyi ve Kırklareli Belediyesi işbirliği ile, köylünün topraklarını terk etmesinin önüne geçen, küçük üreticiyi destekleyen, doğayla uyumlu üretim yaptıran,tarım ürününü sanayi ürününe çevire,yerli tohuma sahip çıkan projelerimize devam edeceğiz. 2024 Mayıs ayında 3. Atalık tohumdan fide etkinliğinde daha çok tohum,daha çok fide ile buluşmak dileğiyle dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!