Kırklareli
21 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

81 Yaşındaki Genç Üretici Behiye Abla

81 Yaşındaki Genç Üretici Behiye Abla
haber detay

Uzun yıllardır Sağlık sektöründe hemşire ve hastane yöneticiliğinin ardından  emekliliğinde kendine ait meyve bahçesinde 20 yılı aşkın süredir yetiştiricilik yapmaktadır. Her gün mesaisine bahcesinde başlayan
Behiye abla özellikle incir ve innap yetiştiriciliğinde iddialı olup bunun yanında şeftali, elma, armut, kiraz vb ürünler  yetiştirilmektedir. Bahcesindeki işlerde yardımcısı olmasına rağmen bircok işi kendisi yapmaktadır. Kendisini ziyarete gittiğimizde merdiven üzerinde ağaçları ile uğraşırken bulduk.Behiye abla meyve bahçesinin kapılarını gazetemize açtı ve gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Cebeci açıklamasında, 81 Yaşındayım uzun yıllardır sağlık sektöründe hemşire ve hastane yöneticiliği yaptım. Emekli olduktan sonra meyve bahçesi kurup  günlerimi burada geçirmeye başladım .İlk fidanımı 25 yıl önce diktim ve o günden bugüne her yıl yeni fidanlar dikmekteyim.Ayrıca Bağ bozumu şenliklerinde bir yerimde var " behiye ablanın meyve bahçesi "diye yetiştirdiğim meyveleri mi orada sattım ve Kırklareli Çarşamba ve Cumartesi üretici pazarlarında " Behiye ablanın meyve bahçesi adıyla meyvelerimi hakkımızla buluşturuyorum. Binlerce fidan diktim ve dikmeye devam ediyorum yanımda yardımcım var ama kendim de bedenen çalışıyorum ve günümün büyük bir bölümü burada geçiyor.Bahçemde  innap,incir,kiraz,armut,elma gibi meyveler yetiştiriyorum.Özellikle incir ve innap yetiştiriciliğinde iddialıyım bu alanda Kırklarelinin en büyük incir ve innap üreticisiyim.Kuru incir denince akla Ege bölgesi gelmektedir ancak bahcemde yetiştirdiğim incirin önemli bir kısmını incir kurusu olarak satmaktayım dedi.
81 yaşında hayatının baharını yaşayan Behiye ablanın genclerimize birde önerisi var : Üretici olarak kendinizi bağ ve bahce işleriyle uğraşmak ile sağlıklı ve dinç kalmanın yanı sıra yetiştireceğiniz sebze ve meyveler ile de üretime katkı sağlayarak ekonomik gelir de elde etmiş olursunuz topraklarınızı satmak yerini üretrek çalışarak değer katın ki sizlere tavsiyem altın yumurtlayan tavuk kesilmez dedi.
Bizde diyoruz ki, biz gidip ablamızın bahçesini görüp içeriye daldık. Hem oradaki atmosferin heyecanını yaşadık hem de Behiye ablanın 81 yaşında olmasına rağmen hayat mücadelesi ile genç kalmanın sırrını gördük ve emeklerine tanıklık ettik.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!