Kırklareli
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri: Geleneksel ve Heyecan Dolu Mücadeleler

663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri: Geleneksel ve Heyecan Dolu Mücadeleler
haber detay

Edirne Belediyesi, UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi'nde yer alan geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne bir kez daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin tarihi, Edirne Belediye Encümeni'nin aldığı karara göre 1 Temmuz - 7 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenleneceği belirlendi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 5-6-7 Temmuz tarihlerinde Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her yıl düzenlenen Kırkpınar'ın güreşseverlerin heyecanla beklediği bir etkinlik olduğunu ifade etti. Ancak bu yıldan itibaren yeni bir sistemle güreşlerin daha nitelikli ve gelenekselliğine daha yakın şekilde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Başpehlivanlık güreşlerine katılabilmek için, bu yıl başlatılan yağlı güreş liginde 13 boyda en iyi puanı alan 64 pehlivan seçilecek. Aynı şekilde, başpehlivanlık güreşlerinde de 32 pehlivan mücadele edecek. Önümüzdeki yıl düzenlenecek 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde toplamda 864 pehlivan, 14 boyda kıran kırana mücadele edecek ve dualı çayıra çıkacak.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, güreşseverleri daha nitelikli, kaliteli ve seyir zevki yüksek bir Kırkpınar deneyimi yaşamak için 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne davet etti. Şehir içi ve şehir dışından birçok misafiri ağırlamaya hazırlanan Edirne, güreşseverlerin rotasını bu tarihte Edirne olarak belirlemelerini bekliyor.

  1. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, geleneksel atmosferi ve heyecan verici müsabakalarıyla güreşseverleri kendine çekmeye devam edecek. Edirne Belediyesi'nin düzenlediği bu özel etkinliğe katılmak isteyen herkesi, 1 Temmuz - 7 Temmuz 2024 tarihleri arasında Edirne'ye davet ediyoruz. Bu tarihi anlara tanıklık etmek ve unutulmaz bir Kırkpınar deneyimi yaşamak için sizleri Edirne'mize bekliyoruz

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!