Reklamı Geç
Kırklareli
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

27.Topçu Baba'yı Anma Etkinliği Yapıldı

27.Topçu Baba'yı Anma Etkinliği Yapıldı

Topçu Baba'yı Anma Kültür ve Sanat Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 27. Topçu Baba'yı Anma Etkinliği  08 Haziran Cumartesi günü Kırklareli'nin Kofçaz ilçesine bağlı olan Topçular köyünde  yapıldı.
 Her yıl olduğu gibi etkinliğe katılmak için bu yılda Kırklareli başta olmak üzere Edirne, Tekirdağ,İstanbul gibi çevre illerden ve köylerden sabah erken saatlerde yola çıkan canlar Topçular köyünde Topçu Baba'yı anma etkinliğinde buluştular.
 Havanında güzel olmasıyla katılımın yoğun olduğu gözlemlendi . Topçu Baba'yı Anma etkinliğine CHP milletvekilleri Vecdi Gündoğdu,Fahri Özkan, Kırklareli Vali Yardımcısı Yusuf Güler ,Kofçaz Kaymakamı Onur Pektaş, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Geriş ile bazı il Genel Meclis üyeleri, CHP İl Başkanı Bora Terzi. CHP Merkez İlçe Başkanı Neslişah Erseçkin,bazı Belediye Meclis üyeleri,Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut,Başkan Yardımcıları Kürşad Yamaner, Burak Süzülmüş, Kırklareli Ortak Akıl Derneği Başkanı Ali Çakır ile bazı belde Belediye Başkanları. Sivil toplum örgütleri, Stk temsilcileri.Dernek başkanları ve temsilcileri ile binlerce vatandaş  katıldı.
Topçu Baba'yı  Anma etkinliğinin ilk bölümünde Bektaşi babaları ve canları Topçu Babayı ziyaret ederek rızalık alınmasının ardından saat 12.00 de de Çerağ uyandırma ve üçleme yapılmasının ardından Topçu Baba'yı Anma Kültür ve Sanat Derneği adına Mustafa Can'ın açılış konuşması ile başladı.
Dernek adına yapılan konuşmaların ardından Kırklareli Vali Yardımcısı,Kofçaz Kaymakamı, Kırklareli Belediye Başkanını ile diğer konuşmacıların konuşmalarının  ardından Kapaklı Erenler Cemevi Can'lar için Hakk için Hübyar semalarını dönmelerinin ardından Ali Bali deyişleri ile etkinliğe renk kattı.
Sema ekiplerinin ardından,  ilk kez kurulan Topçu Baba Çocuk Sema  ekibi sema gösterisi ise izleyenler tarafından ilgi ile izlendi.
Yaklaşık 5 bin kişinin yemek yediği etkinlikte  127 adet küçük baş, 4 adet büyükbaş hayvanının tığlandığı belirtildi. Geleneksel olarak getirilen kurbanlıklar hijyen koşullarda kasaplar tarafından bir gün önceden kesilerek soğuk hava deposunda muhafaza edilmesinin ardından köy kadınların, bacıların el emeği ile imece usulü pişirilerek etkinliklere gelen misafirlere dağıtıldı. 
Etkinlikten bir gün önce Topçu Baba’nın Arnavutluk’tan misafirleri vardı. Arnavutluk Bektaşilerinden Melcan Tekkesi  Sadık Derviş ve canları 15 kişilik canları ile birlikte Cuma günü Topçu Babaya 27 adet kurban tığladılar ve gittiler.
27.Geleneksel olarak düzenlenen 27. Topçu Baba'yı Anma Etkinliğine Edirne Cemevi,Ergene Cemevi,Çorlu Cemevi Kapaklı Erenler Cemevi,Şarköy Cemevi,Yenice Cemevi,Yazar Ayhan Aydın da katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Durak Köfteci

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!