Kırklareli
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale
haber detay

 

Zaferi'nin 109. Yıl Dönümünde, Şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla andık.

 

Valimiz Sayın Birol Ekici, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü dolayısıyla Kırklareli Şehitliğinde düzenlenen törene katıldı. Kırklareli Şehitliği'ndeki tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Şehitlerimize duaların okunmasıyla başladı.

Kırklareli Şehitliğinde gerçekleşen anma programı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerince anıta çelenk konulması, Dernek Başkanı Yakup YÜRÜKÇÜ’ nün konuşması ve Valimiz Sayın Birol Ekici’nin Şehitlik Şeref defterinin imzalaması ve beraberindekilerle şehitliğe çiçek bırakılmasıyla sona erdi.

Şehitlikteki anma programının ardından Valimiz Sayın Birol Ekici, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi'nde öğrenciler tarafından hazırlanan programa katılarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle yad ettiler.

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezinde düzenlenen salon programının ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Valiliğimiz tarafından Hızırbey Camiinde Şehitler Günü münasebetiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve ebediyete göç eden gazilerimizin ruhlarına Mevlid-i Şerif okutuldu.

Valimiz Sayın Birol Ekici, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. Yıl Dönümünde aziz şehidimiz P. J. Onb. Varol Çalışkan'ın bizlere en değerli emaneti olan ailesini Kavaklı Beldesindeki ikametinde ziyaret ederek şehidimizi rahmet ve dualarla yad ederek, ailemizin isteklerini dinlediler.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerin ardından Valimiz Sayın Birol Ekici, Valiliğimizce düzenlenen iftar programda Aziz Şehitlerimizin bizlere en değerli emaneti olan Şehit Ailelerimiz ile bir araya geldiler.

Valimiz Sayın Birol Ekici, gerçekleşen programda yaptığı konuşmada “Bugün bu vatan topraklarında, ay yıldızlı nazlı bayrağımızın altında güven ve huzur ile yaşıyorsak; tüm şehitlerimizin verdiği fedakârca mücadele, akıttıkları kan ve ulaştıkları şehadet sayesindedir. Milletimizin birliği ve Aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğü için şehitlerimizin uğrunda canlarını feda ettikleri değerleri koruyup yaşatacağımızın sözünü vererek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde, bu cennet vatanı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve istiklali uğrunda kahramanlıkları ve fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde taht kuran aziz

şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Valimiz Sayın Birol Ekici himayelerinde Şehitler Günü münasebetiyle düzenlenen iftar programı Aziz şehitlerimiz için duaların okunmasının ardından sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!