Kırklareli
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.71
  • EURO
    32.91
  • ALTIN
    1967.5
  • BIST
    8994
  • BTC
    49397.326$

1 MAYIS TERTİP KOMİTESİNDEN ÇAĞRI

1 MAYIS TERTİP KOMİTESİNDEN ÇAĞRI
haber detay

Kırklareli Emek Platformu Eğitim Salonunda 1 Mayıs gündemli bir basın toplantısı  yaptı
Basın açıklamasını DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube sekreteri Caner Makasçı okudu.Makasçı okuduğu basın açıklamasında,Yeni bir başlangıç İçin Kırklareli 1 Mayıs Alanına Tüm Halkımızı Davet Ediyoruz ! dedi.
Makasçı açıklamasında,Mevcut düzende adalet yok, hak yok, hukuk yok, özgürlük yok, barış yok, demokrasi yok.Memleketi bir şirket gibi yönettiler. İşçiden alıp patrona verdiler. Fakirden çalıp zenginin kasasını doldurdular. Emekçilerden alıp rantiyeye kaynak aktardılar. Rant için kentleri ve doğayı betona boğdular. Asırlık yardım kurumlarını bile depremde çadır satar hale getirdiler. Doğal afetleri felakete çevirdiler.Salgında, depremde, ekonomik krizde en ağır bedelleri biz ödedik. Ama onların serveti katbekat büyüdü. Başkanlık rejimi boyunca 4 yılda 5,5 milyon işsize, 3,5 milyon yeni işsiz daha eklendi. Hak aramayı, sendikalı olmayı, grev yapmayı engellediler. Üstelik bu yaptıklarıyla da övündüler. Güvencesiz çalışmayı her alanda hakim hale getirdiler. İşimizi, ekmeğimizi iktidarın ve patronların insafına bıraktılar. KHK’lar ile çalışma hakkını gasp ettiler. Anayasayı rafa kaldırdılar, mahkeme kararlarını uygulamadılar. Hak hukuk tanımadılar.Bizler bir olup karşılarına dikilmeyelim diye her alanda ayrımcılığı kışkırttılar, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini derinleştirdiler. Eleştirenin, sorgulayanın, soru soranın, hak, hukuk, adalet isteyenin sesini kısmak için her yolu denediler. Ama yine de başaramadılar. Eşitlik, özgürlük, adalet, barış, kardeşlik, eşit yurttaşlık isteyen, hakları için mücadele eden işçileri, kamu emekçilerini, emeklileri, kadınları, gençleri teslim alamadılar.Ve nihayet gün geldi, devran döndü. Bugün artık bir karar anındayız. Bu ülkeye, bu halka zararlı olan başkanlık rejimine son vermek için bir aradayız.
Nasıl bir dünya, nasıl bir memleket, nasıl bir gelecek istediğimizi; umutlarımızı, taleplerimizi hep beraber haykırmak için 1 Mayıs meydanlarında buluşacağız.İşçi sınıfının uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs’ta yeni bir başlangıç yapacağız. Bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini üreten biz işçilerin, biz emekçilerin yöneten olduğu bir düzeni kurma irademizle meydanlarda olacağız.
İnsanca çalışacağımız, insanca yaşayacağımız yeni bir toplumsal düzen için 1 Mayıs’ta buluşuyoruz.
Hürriyet en şanlı elbisesiyle meydanları dolduracak ve bizler haykıracağız: emek bizim gelecek bizim.
1 Mayıs’ta saat 11.00 da İşkur Binası önünde toplanacağız. Kortejlerimizi oluşturarak Karagöz Parkın’dan Dingiloğlu Meydanı’na miting alanımıza yürüyeceğiz. Emekçilerin taleplerini miting meydanında haykırdıktan sonra konserle emeğin ezgilerini hep birlikte seslendireceğiz.
Haydi Kırklareli 1 Mayıs Alanına! dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!