© Manşet Haber Gazetesi 2021

Vali Birol Ekici’nin Vakıflar Haftası Kutlama Mesajı

Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin  Vakıflar Haftası Kutlama Mesajı yayınlandı .Yayınlanan mesajda Vali Birol Ekici;

 

Yardımlaşma duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak amacı ile her yıl Mayıs ayının ikinci haftası “Vakıflar Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Kurumsallaşmış bir yardım anlayışının temsilcisi olan vakıflar, köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli halkaları olarak varlıklarını günümüze kadar sürdürmüşlerdir. Milletimizin yardımseverlik, birlik ve dayanışma gibi değerlerini yaşama geçiren vakıflar, birlikteliğimizin güçlenmesini sağlamakta, yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızı yönlendirerek, amaçlarına ulaşmalarına yardımcı olmaktadır.

Bizler, vakıfları medeniyet haline getiren bir toplumuz. Özellikle Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta büyük bir rol oynayan vakıflar; dini, hukuki ve sosyal müesseseler olarak öne çıkmış, geçmişin geleceğe taşınması ve yaşatılması açısından önemli görevler yüklenmiş tarihi çok eskilere dayanan ecdat kurumlarıdır.

Eğitimden sağlığa, kültüre, şehirciliğe ve bayındırlığa kadar birçok alanda geçmişten günümüze değerli hizmetler gerçekleştiren vakıfların, ülkemizin gelişme sürecindeki yeri ve önemi büyüktür.

Milletimizin yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yansıtan vakıflar, toplumsal ilişkilerin güçlenmesine, refahın ve zenginliğin adil bir biçimde paylaşılmasına imkan sağlamakta, sosyal barışın tesisinde, devletin üzerine düşen sorumlulukları paylaşarak sosyal devlet anlayışın gerçekleşmesinde önemli rol oynamaktadır.

Bizlere düşen, yüzyıllardır yüce milletimize toplumsal, kültürel ve ekonomik alanlarda türlü hizmetler sunan ve temelinde hayır duygusu ile insanlık sevgisi yatan vakıflarımızı, gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatarak tanıtmak, ülkemizin dört bir yanında imar edilmiş olan vakıf eserlerimize sahip çıkmak, çocuklarımıza bu eserleri tanıtmak ve onlara vakıf bilincini aşılamaktır.

Kadim medeniyetimizin "Veren el alan elden hayırlıdır" düsturuyla hareket ederek, yardımseverlik birlik ve dayanışma gibi değerlerini hayata geçiren vakıflarımıza katkıda bulunan hayırsever kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor, Vakıflar Haftası'nı en içten duygularla kutluyorum dedi .

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER