© Manşet Haber Gazetesi 2021

SENDİKALARDAN GERENLİ'YE TEPKİ

Lüleburgaz Belediyesinde görevli kamu emekçileri adına, yetkili sendika Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN)  bundan yaklaşık 4 ay önce toplu iş görüşmelerine başladı.
3 sendikanın ortak açıklamasına göre,Sendikalar ile toplu iş sözleşmesi taslağımızda yer alan tüm memur arkadaşlarımızın talepleri ve görüşlerini alarak hazırladık. Taslağımızda rapor maddesinin yeniden düzenlenmesi, görevde yükselme sınavları, 657 sayılı kanun ile verilen haklarımızın eşit şekilde pay edilmesi,  sosyal denge tazminatının sınırın üzerine çıkması, ikramiye verilmesi gibi emekçilerin taleplerini ilettik.Sendikalar olarak yapabildiğimiz iki görüşme sonrası hiçbir talebimizin kabul görmediğini ve sözleşmenin eski hali ile imzalanacağını öğrendik..Yakın zamanda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) mart ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. ENAG'a göre mart ayında enflasyon yüzde 5.8 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 112.51 oldu. TÜİK'e göre ise Tüketici fiyatları mart ayında yüzde 2.29 artarken yıllık bazda 50.51 oldu. Memurlar her ay enflasyon altında ezilmekte, asgari ücret seviyesinde bir maaş ile karşı karşıya kalmaktadır.
Sendika olarak bizler Lüleburgaz Belediyesi Memurları olarak yalnızca insanca yaşayacak bir ücret ve demokratik çalışma koşullarının yeniden gözden geçirilmesi gerekliliğine yönelik taleplerimizi ilettik. Yakın tarihimizde ilk defa masaya oturamadan, görmezden gelinerek dayatma ile toplu iş sözleşmesini imzalamak zorunda bırakıldık.
Bizler ‘Kamu hizmetinin aksatılmadan yürütülmesi için gerekli olan tüm iş ve işlemleri asli ve sürekli yapan kişiler’ yani memurlar olarak ve tüm memur sendikaları, dayanışma halinde olacağımızı, birlik ve beraberliğimizin artarak devam edeceğini belirtmek isteriz.Gerçek kazanımlı bir toplu sözleşme mücadelemizi gerek masada gerek alanda herkese karşı devam ettireceğiz.dediler

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER