© Manşet Haber Gazetesi 2021

İŞÇİYİZ,HAKLIYIZ,KAZANACAĞIZ

DİSK Genel İş Trakya Şubesi tarafından  İpsala Belediyesinde işten atılan işcilere sahip çıkarak Belediye Başkanını protesto ederek basın açıklaması yaptı.
Yüzlerce işcinin katıldığı protesto eyleminde basın açıklaması DİSK Genel İş Trakya Şube Başkanı Caner Makasçı okudu. Makasçı okuduğu basın açıklamsında; Değerli emekçiler, sevgili emek dostları;
31 Mart 2024 Yerel seçimlerinin ardından İpsala Belediyemizdeki gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. 
DİSK/Genel-İş Sendikası olarak İpsala Belediyesinde uzun yıllardır örgütlüyüz. Bu örgütlülük kapsamında Sendikamız Genel-İş ile İpsala Belediyemiz arasında pek çok defa Toplu-İş Sözleşmesi imzaladık, her türlü sorunu birlikte göğüsledik, birlikte çözdük. Biz İpsala Belediyesi işçileri olarak ilçemize hizmet etmekten her zaman için gurur duyduk. Yıllardır yazın sıcağında, kışın kar altında, yağmurda, fırtınada bu ilçenin çöpünü biz topladık, yolunu biz yaptık, suyunu biz akıttık, kanalizasyonunu biz tamir ettik, yangınlarına biz müdahale ettik. 
İŞÇİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ
Ancak bugün için geldiğimiz noktada bütün bu hizmetlerimiz göz ardı edilerek belediye başkanı tarafından belediye kaynaklarını tüketen, asalak, işe yaramaz insanlar olarak gösteriliyoruz. Her türlü hukuki, insani ve vicdani duygudan uzak bir biçimde 58 arkadaşımızın iş akitlerinin fesih edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu işçilerimize verilen bildirimlerde hiçbir mazeret gösterilmemiştir. Oysa biz DİSK/Genel-İş Sendikası olarak Belediye Başkanına seçildiği günden bu yana her türlü sorununu ve sıkıntısını bizimle paylaşabileceğini sendika olarak var olan sıkıntıların çözümü noktasında iş birliği yapabileceğimizi söyledik. Ancak bugün belediye başkanının sorun çözmeden anladığının insanları işten atmak olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.
ATILAN İŞÇİLER GERİ ALINSIN 
Belediye Başkanı şunu bilmelidir ki insanların çalışma hakkı anayasal bir haktır ve engellenemez. İnsanların bu haklarının elinden alınması ne insan haklarıyla ne vicdanla ne de hukukla izah edilebilir. Hiçbir gerekçe göstermeden işçileri işten atmakla belediye başkanı İpsala’daki huzuru ve barışı bozmuştur
Unutulmamalıdır ki; Sendika ve toplu iş sözleşmesi hakkı Anayasal ve yasal haktır. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun 118. Maddesi sendikal faaliyetlerin engellenmesi karşısında yaptırımlar getirmiştir.
“Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.”İpsala Belediye Başkanı ve bürokratları açıkça suç işlemektedir.
Belediye Başkanı Mehmet KERMAN’ın 31 Mart seçimlerinden önce “hiçbir işçinin işi ile ekmeği ile oynamayacağım” diyerek halktan oy istediği, seçim bildirgesinde de buna yer verdiği bilinmektedir. Ancak 10 yıl önce de yapıldığı gibi yine işçiler belediye başkanının hedefi haline gelmiştir. Biz işçiler İpsala halkına hizmet ediyoruz ve haklarımızı istiyoruz. 
KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA HİÇBİRİMİZ
Değerli arkadaşlar; seçildiği günden bu yana belediye personeli ile arasına duvar ören belediye başkanı, ilk iş olarak işçi ücretlerinin yüksek olduğundan ve personel fazlalığından şikâyet etmeye başlamıştır. Oysa ki bölgemizdeki diğer ilçelere baktığımızda İpsala’da çalışan işçilerin hizmet edilen nüfusa göre oranı yüksek değildir. Ayrıca yüksek enflasyon ve insanca yaşanacak bir ücretten her geçen gün uzaklaştığımız bu günlerde aldığımız ücrette de bölgemizde belediye işçilerinin aldığı ücretin altındadır. Bölgemizdeki belediyelerde ücretlerin ortalaması 30 bin TL’nin üzerindeyken, İpsala Belediyesi’nde 25 bin TL civarındadır.
DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ
Sevgili emekçiler, emek dostları; elbette ki Mehmet KERMAN; 21 yıla yakın bir süredir iktidarda bulunan ve sermayenin istekleri doğrultusunda güvencesiz, düşük ücretle çalıştırma, kamusal hizmetleri özelleştirme politikaları izleyen, ve buna yönelik onlarca kanun çıkaran AKP’nin bir belediye başkanı olarak benzer politikaları sürdürmek istemektedir. Ancak şu unutmamalıdır ki; ailesini geçindirmek için, alınteriyle çalışan, hak yemeyen, hak yedirtmeyen, derdi ekmek ve adalet olan işçileri, işinden, ekmeğinden eden uygulamalar İpsala halkı tarafından da  kabul görmeyecek ve en şiddetli tepkiyi alacaktır. 
ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK 
Dostlar; buradan DİSK/Genel-İş sendikası olarak İpsala Belediye Başkanına bir kez daha çağrıda bulunuyoruz:
Biz İpsala halkına hizmet etmek, emeğimizin karşılığını almak, insanca çalışmak, insanca muamele görmek istiyoruz. Ailemizi geçindirmek için her gün alınteri döküyoruz. Kendi işçisiyle kavga eden bir belediye başkanı olarak anılomak istemiyorsanız, İpsala halkına hizmet aksamasın istiyorsanız, kavga istemiyorsanız, İpsala’da huzur istiyorsanız çok geç olmadan hemen iş akitlerinin feshine dair almış olduğunuz karardan geri dönün.  Bu hukuksuz, insani ve vicdani değerlerden uzak kararınızı geri çekiniz. Geçmişte İpsala Belediyesinde yaşanan ve hukuka yansıyan bu tür davalar sonucunda belediyenin milyonlarca TL tazminat ödemek zorunda bırakıldığını unutmayınız. Biz Belediyemizin yaşadığı sorunları görüşmeye, çözüm ortağı olmaya, İpsala halkına en nitelikli hizmeti vermeye her zaman olduğu gibi hazırız. KAVGADAN DEĞİL ÇÖZÜMDEN yana tutum almanızı bekliyoruz. Ancak bilinsin ki arkadaşlarımızın işine geri dönmesi için, haklarımız için nereye kadar gidecekse oraya kadar mücadele etmeye de hazırız. İpsala’da doğacak olumsuzlukların müsebbibi biz olmayacağız dedi. 


                       
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER