© Manşet Haber Gazetesi 2021

Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı.

Kırklareli Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan Genel Kurulu Kırklareli Belediye Meclis salonunda yapıldı.
Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut Başkanlığında bir üyenin mazereti nedeniyle katılmadığı toplantıda 24 üye hazır bulundu.
Belediye Meclisinin ilk maddesinde yer alan 2023 yılı Gelir Gider kesin hesabı ile 2023 Mali yılı kesin hesabı konusunun görüşülmesi konusunun karara bağlanmasının ardından gündemin 2 ve 3. Maddelerinde yer alan Belediyenin tüm işlemleri ile ilgili,tüm kamu kurum ve kuruluşları,sivil toplum örgütleri ve lisanslı işletmeler ile yapılacak protokolleri imza altına alma hususunda Belediye Başkanı Derya Bulut'a tam yetki verilmesi konusu teklifi görüşüldü.
Teklif konusunda söz alan CHP Grubu adına Av.Serhat Şişmanoğlu bu maddenin ucu açık,kimlerle ve ne adına nasıl bir pazarlık yapılacağının açıklanmadığı ve Belediye Meclis yetkisinde olan konunun ucu açık pazarlıkların olabileceği. örneğin tarikat cemaat yada benzeri yapılar yada bir başka gereçlerin olup olmadığı belli olmadığından dolayı bu konuda CHP grubu olarak, yetki devrinin yasaya ve hukuka aykırı olduğunu ifade ederek ret oyu vereceklerini söyledi.AKP ve MHP grupları adına söz alan olmadığından söz konusu teklifte yer alan 2 ve 3 maddelerde yetki sınırları belli olmadığından, CHP grubunun 16 red oyuna karşı AKP ve MHP grubunun 8 oyu ile Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi reddedilmiş oldu.
Toplam 27 Maddeden oluşan gündemin en dikkat çeken konuları komisyon üye seçimleri ile otobüs ve taksimetre ücret artışları oldu.
Gündemin 6 ncı maddesinde yer alan Kırklareli OSB Müteşebbis heyet üyeliğine 3 asil 3 yedek üye seçimi oldu.Belediye Başkanı Derya Bulut'un aday olduğu açık oyla yapılan seçimde Belediye Başkanı Derya Bulut 8 oy alıp seçilemezken CHP grubu adayları Gürcan Saatçı 16,Suna Yanardağ 16,Vecdi Yüce 16 oy alarak seçildi.
Gündemin 7.maddesinde yer alan Marmara Belediyeler Birliği üyeliği için yapılan kapalı oylamada da Asil Üye olarak İsmail Doğan seçildi.
Gündemin 20.Maddesinde yer alan Ticari taksi araçlarına uygulanacak olan ücret tarifesi komisyon raporuna göre taksimetre açılış ücreti 30.00 tl'den 55.00 Tl'ye,km başı ücret 25.00 tl'den 35.00 tl'ye, her yüz metre ücret 2.50 den 3.50 ye bekleme dakika ücret 3.00 Tl'den 5.00 tl ye indi bindi ücreti ise 65.00 tl den 100.00 tl ye çıkarılması hususu komisyondan geldiği şekli ile oybirliği ile onaylandı.
Belediye Meclis toplantısı gündeminde yer alan diğer konularda karara bağlayarak Belediye Başkanı Derya Bulut tarafından Meclisin 15. Mayısta tekrar toplanmak üzere Belediye Meclis toplantısı sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER